Referentienummer: 39260

Mitros
Lid Raad van Commissarissen
39260

Lid Raad van Commissarissen

Betrokken toezichthouder met ruime bestuurlijke ervaring en brede financiële kennis

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Voor de Raad van Commissarissen van Mitros zijn wij op zoek naar een betrokken toezichthouder met ruime bestuurlijke ervaring en brede financiële kennis
Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen (RvC) van Mitros houdt toezicht op de (statutaire) directie en op de algemene gang van zaken binnen Mitros, inclusief dochterondernemingen. De RvC is klankbord voor de directie en adviseert de directie, gevraagd en ongevraagd. Daarbij weegt de RvC de in aanmerking komende belangen tegen elkaar af. Daarnaast is de RvC werkgever van de directieleden.

De RvC van Mitros bestaat uit zes leden, die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen. Twee leden zijn benoemd op voordracht van huurdersorganisatie HuurdersNetwerk Mitros en één op voordracht van de ondernemingsraad. De RvC streeft in zijn samenstelling naar diversiteit. De leden worden benoemd voor een termijn van vier jaar met de mogelijkheid van een eenmalige herbenoeming.

De RvC hecht aan een open en transparante werkwijze, waarbij de leden, in goed overleg met de directie, voeling houden met de organisatie en haar stakeholders en waardoor de leden zich in hun toezichthoudende rol door meer laten leiden dan alleen door papier en officiële vergaderingen. Leden van de RvC moeten ieder afzonderlijk een onafhankelijke en kritische bijdrage kunnen leveren aan de besluitvorming bij Mitros. Zij beschikken dan ook over brede deskundigheid en vaardigheid op bestuurlijk niveau, zodat zij op hoofdlijnen het totale beleid kunnen beoordelen.
Profiel
Ter aanvulling van de deskundigheden van de huidige leden van de RvC zoeken wij naar een ervaren toezichthouder met bestuurlijke ervaring en brede financiële kennis. De kandidaat is tevens beoogd voorzitter van de auditcommissie.

Voor dit profiel zoeken wij bij voorkeur een kandidaat die:
  • Bewezen bestuurlijke ervaring heeft opgedaan bij voorkeur als lid Raad van Bestuur/ CEO in grote complexe profit of not for profit organisatie;
  • Kennis en ervaring heeft met vraagstukken rondom bedrijfsvoering, financiering en de financiële continuïteit van een maatschappelijke onderneming;
  • Kennis heeft om budgetten, investerings- en financieringsvoorstellen, begrotingen en jaarstukken te beoordelen;
  • Kennis heeft van en inzicht in de financiële risico’s voor de corporatie, o.m. op het terrein van treasury, exploitatie en risicomanagement;
  • Als een goed klankbord op financieel gebied kan optreden en richting de collega RvC-leden en de organisatie;
  • De auditcommissie kan voorzitten en een goede gesprekspartner kan zijn voor de accountant;
  • Beschikt over een brede maatschappelijke belangstelling en weet vanuit een zakelijke context de publieke taak van de corporatie goed te duiden.
 
Reactie en procedure
Het is niet meer mogelijk te reageren op deze vacature.
Sollicitatieformulier

|

Voornaam *
Achternaam *
E-mail adres *
Motivatiebrief
CV uploaden *
Ik accepteer het privacy statement *

Direct solliciteren
download
Mitros
Mitros is een grote woningcorporatie, werkzaam in Utrecht en Nieuwegein. Mitros vindt dat iedereen recht heeft op goed wonen. Mitros is ervoor om dit mogelijk te maken voor mensen met een laag inkomen. Dit doet zij door het verhuren van goede en betaalbare huizen in leefbare buurten in Utrecht en Nieuwegein. In Utrecht en Nieuwegein wonen 65.000 mensen in huizen van Mitros. De 340 medewerkers zetten zich in om de tevredenheid van de huurders te verhogen. Zij zijn trots op hun werk en werken prettig samen: open, informeel, klant- en doelgericht, met hart voor de zaak en met respect voor elkaars expertise. De kernwaarden van Mitros zijn: aanspreekbaar, verbonden en gezond verstand.

Voor meer informatie over Mitros: https://mitros.nl/over-ons/organisatie/
header-vacatures

Open Sollicitatie

Wij nemen contact met u op zodra wij passende functie voor u hebben.
block-governance

Opleiding Commissarissen Publieke Sector

Lees hier meer over de Opleiding Commissarissen Publieke Sector 2019.
header-assessments

Assessments

Kennis van de persoonlijkheid is belangrijke voorwaarde voor succesprognose.
Solliciteer hier

Uw achternaam (verplicht)

Uw voornaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Motivatiebrief uploaden

CV uploaden

Geef uw interesse aan

 Commissarissen en toezichthouders Bestuur & Directie Management Professionals Interim

Aanmelden

Aanmelden opleiding Commissarissen Publieke Sector

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)