Referentienummer: 59055

Laurentius
Directeur-bestuurder
59055

Directeur bestuurder

Inspirerende bestuurder met hart voor bewoners die met aandacht en zorg voor medewerkers de ingezette koers kan continueren

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Samen met Laurentius zijn wij op zoek naar een inspirerende bestuurder met hart voor bewoners die met aandacht en zorg voor medewerkers de ingezette koers kan continueren
Werken bij Laurentius betekent werken bij een organisatie die volop in beweging is en waar ongeveer 90 betrokken en enthousiaste medewerkers werken. De organisatie kenmerkt zich door korte lijnen, een no-nonsense cultuur waarbij verantwoordelijkheden in de hele organisatie belegd zijn. Laurentius heeft de ambitie zich verder te ontwikkelen tot een professionele en wendbare organisatie met strakke bedrijfsprocessen die de klanttevredenheid verhogen.

De raad van commissarissen is samen met alle medewerkers van Laurentius op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder.
Profiel
De nieuwe bestuurder heeft een groot maatschappelijk hart, oog voor de bewoners en medewerkers en is een zichtbaar boegbeeld dat op zijn of haar positie als volkshuisvester aanspreekbaar is. De bestuurder is een energieke en inspirerend leidinggevende die mensen meekrijgt, vertrouwen geeft en door voorbeeldgedrag medewerkers meeneemt in nieuwe ontwikkelingen, zowel op inhoud als op gedrag.

Een moderne bestuurder: iemand die beseft wat de huidige tijdgeest vraagt van een corporatie en een bestuurder, inhoudelijk en als speler in het maatschappelijk veld. Iemand die een ‘open mind’ heeft ten opzichte van de veranderingen in de maatschappij en daar, binnen de volkshuisvestelijke opgave, op een flexibele manier vorm en inhoud aan geeft. De bestuurder ziet kansen en mogelijkheden, ook op het gebied van bedrijfsvoering en digitalisering en is in staat om die te vertalen naar beleid voor de corporatie zonder de financiële kaders uit het oog te verliezen.

De bestuurder heeft een strategische visie op volkshuisvesting en kan van daaruit richting geven en verbinden. Beschikt over een uitstekende politieke sensitiviteit, heeft een sterk moreel kompas, is diplomatiek en vindt de juiste balans tussen stevige onderhandeling en behoud van de relatie. Op zakelijke en inspirerende wijze treedt de bestuurder op als ambassadeur, belangenbehartiger en onderhandelaar van de organisatie.

De nieuwe bestuurder is het boegbeeld van de organisatie, zichtbaar en transparant, open en toegankelijk, iemand die snel een relevant netwerk opbouwt. De bestuurder is strategisch en zorgt voor een heldere visie en ondernemingsplan. De bestuurder is het eigen ego voorbij, authentiek, verbindend, toegankelijk en besluitvaardig. Hij/zij is daadkrachtig en aanspreekbaar op de resultaten van de organisatie. En zorgt voor veranderkracht en strategische allianties voor de toekomst.
Reactie en procedure
Het is niet meer mogelijk te reageren op deze vacature.
Sollicitatieformulier

|

Voornaam *
Achternaam *
E-mail adres *
Motivatiebrief
CV uploaden *
Ik accepteer het privacy statement *

Direct solliciteren
logo-laurentius
Laurentius | Breda
Laurentius is een betrokken woningcorporatie en verhuurt ongeveer 7.400 woningen in de gemeenten Breda en Alphen-Chaam.

Samen met de bewoners en samenwerkingspartners biedt Laurentius een thuis, goed en betaalbaar wonen, voor de bewoners. Laurentius werkt voor mensen van jong tot oud, en vooral voor mensen met een smalle beurs en voor mensen die voor hun huisvesting bijzondere aandacht en zorg nodig hebben.