Referentienummer: 39267

L'escaut
Huurderscommissaris
39267

Lid Raad van Commissarissen

Enthousiaste toezichthouder met kennis van volkshuisvesting en betrokken bij huurders

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Voor de Raad van Commissarissen van l'escaut zijn wij op zoek naar een enthousiaste toezichthouder met kennis van volkshuisvesting en betrokken bij huurders
Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen (RvC) van l’escaut bestaat uit vijf commissarissen, waarvan twee commissarissen benoemd zijn op voordracht van huurders. De belangrijkste taak is toezicht houden op de besturing van l’escaut. De RvC ambieert toezicht houden ‘met passie’. Zij richt zich op ‘de bedoeling’, de hierbij horende ‘vraag achter de vraag’, de behoeften van de doelgroep en waar nodig oplossingen met maatwerk.

Op korte termijn ontstaat een vacature binnen de Raad van Commissarissen van l’escaut. Het betreft een zetel op voordracht van Huurdersvereniging l’escaut. De nieuwe commissaris heeft een volkshuisvestelijk profiel en heeft bij voorkeur regionale binding.

Huurdersvereniging l'escaut
De Huurdersvereniging l’escaut behartigt de belangen van de huurders van l’escaut. Zij maakt zich hard voor goede en betaalbare sociale huurwoningen en een klantvriendelijke woningcorporatie. Onafhankelijk, kritisch en oplossingsgericht. Zo bouwt zij mee aan een Vlissingen waar iedereen zich thuis voelt.

Huurdersvereniging l’escaut en l’escaut hebben in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd welke invloed de Huurdersvereniging l’escaut heeft op het beleid van l’escaut. De huurdersvereniging adviseert onder andere over de jaarlijkse huurverhoging, huurbeleid, leefbaarheid en vernieuwing van het aanbod.
Profiel
De nieuwe commissaris heeft een volkshuisvestelijk profiel en is bekend met de woningcorporatie sector. Hij/zij heeft bij voorkeur regionale binding en heeft oog heeft voor de belangen van huurders, woningzoekenden maar ook van buurten als geheel. De commissaris zal goed de huurdersinvalshoek binnen de RvC moeten kunnen verwoorden en écht snappen wat onder huurders leeft.

Voor dit profiel zoeken wij bij voorkeur een kandidaat die:
  • visie heeft op de volkshuisvesting en de (toekomstige) rol van de corporatie in de samenleving;
  • op de hoogte is van de maatschappelijke opgaven in het werkgebied, zoals kwetsbare doelgroepen en ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg;
  • kennis heeft van en/of ervaring heeft met woon- en volkshuisvestelijke vraagstukken en de complexiteit van het maatschappelijk en politiek speelveld goed weet te duiden;
  • oprecht betrokken en geïnteresseerd is in wat bij bewoners en woningzoekenden speelt en begrip heeft voor de verwachtingen die zij hebben;
  • goed de huurdersinvalshoek binnen de RvC kan verwoorden en een bruggenbouwer kan zijn;
  • een brede maatschappelijke belangstelling heeft;
  • toezichthoudende kennis en/of ervaring heeft;
  • bij voorkeur zelf ervaringsdeskundig is (of is geweest) als huurder.
 
Reactie en procedure
Het is niet meer mogelijk te reageren op deze vacature.
Sollicitatieformulier

|

Voornaam *
Achternaam *
E-mail adres *
Motivatiebrief
CV uploaden *
Ik accepteer het privacy statement *

Direct solliciteren
L'escaut_Logo_RGB_BlauwRood
L'escaut | Vlissingen
L‘escaut verhuurt ongeveer 6.000 woningen en appartementen in Vlissingen en Oost-Souburg. Bij l’escaut staan onze huurders centraal.