Referentienummer: 59023

Volkshuisvesting
Financial Controller
59023

Financial Controller

Enthousiaste, pro-actieve en verbindende Financial Controller die een verbeterslag in de kwaliteit van informatievoorziening kan realiseren

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Voor Volkshuisvesting, zoekt ERLY een enthousiaste, pro-actieve en verbindende Financial Controller die een verbeterslag in de kwaliteit van informatievoorziening kan realiseren
Volkshuisvesting is in beweging en bevindt zich op dit moment in een nieuwe ontwikkelfase waarbij zij volop bezig is om richting en invulling te geven aan een nieuwe organisatie. Om de visie en missie waar te maken is onlangs de inrichting van de organisatie aangepast. De komende jaren zijn de financiële uitdagingen groot. Met het realiseren van de ambities zijn ook grote investeringen gemoeid. Dit vraagt om intensieve monitoring van de financiële positie en de daarbij horende risico’s om niet alleen nu, maar ook in de toekomst ambities waar te kunnen maken.

Om permanent goed inzicht te hebben in de financiën en transparant verantwoording af te leggen over de inzet van de middelen is Volkshuisvesting op zoek naar een Financial Controller.
Afdeling Financiën & Control
De Financial Controller maakt onderdeel uit van het Team Financiën van de afdeling Financiën & Control. Binnen het team wordt nauw samengewerkt met vier Administrateurs. Zij zijn samen verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie, waaronder de huuradministratie, debiteuren, verkopen, onderhoud, vaste activa, VvE’s en crediteuren. De collega’s in het team worden ondersteund door vier administratief medewerkers.

De Financial Controller vervult een cruciale rol in het doorvoeren van een verbeterslag in de kwaliteit van informatievoorziening. Daarvoor is het belangrijk om een goed gevoel voor verhoudingen te hebben en structureel contacten te onderhouden. Intern wordt nauw samengewerkt met de diverse managers, extern is de Financial Controller eerste aanspreekpunt voor de accountant. Het uitbouwen en verstevigen van deze relaties is belangrijk om dwarsverbanden te kunnen maken en relevante signalen vroegtijdig te kunnen constateren.
Wat vragen wij?
Voor dit profiel zoeken wij een kandidaat die:
    • verantwoordelijkheid draagt voor het opstellen van de jaarrekening (Volkshuisvesting heeft de OOB status) en de sectorspecifieke dVi;
    • in staat is de gehele financiële administratie en financiële situatie van de organisatie te overzien;
    • zich voortdurend op de hoogte stelt van de laatste verslaggevingsregels;
    • actief bijdragen van collega’s controleert aan de jaarrekening en maandrapportages op juistheid, volledigheid en tijdigheid;
    • bereidheid heeft om expertise te vergaren in rekenen aan vastgoed en rendementsberekeningen ter ondersteuning van investeringsanalyses en hierover ook actief de communicatie zoekt met projectleiders en projectmanagers.


Daarnaast breng je mee:
    • een achtergrond in accountancy of bedrijfseconomie;
    • ruime ervaring met het opstellen van jaarrekeningen, bij voorkeur opgedaan binnen een accountantsorganisatie;
    • aantoonbare ervaring met opstellen van management rapportages;
    • eigenaarschap om eindverantwoordelijkheid in de P&C – cyclus te dragen;
    • analysekracht om samen met het management de juiste conclusies te trekken en aanbevelingen te doen;
    • innovatief vermogen om het Team Financiën naar een hoger plan te trekken;
    • een HBO/WO werk en denkniveau.
De procedure is afgerond
Het is niet meer mogelijk om te reageren.
Sollicitatieformulier

|

Voornaam *
Achternaam *
E-mail adres *
Motivatiebrief
CV uploaden *
Ik accepteer het privacy statement *

Direct solliciteren
logo
Volkshuisvesting| Arnhem
Volkshuisvesting is een lokaal verankerde woningcorporatie die met 140 collega’s samen werkt aan ruim 13.000 betaalbare en goede woningen in veilige en krachtige wijken in Arnhem. Huidige en toekomstige veranderingen leveren nieuwe vragen over wonen op. Voor bewoners, voor partners en voor de organisatie. Door gerichte samenwerking worden vanuit gezamenlijke energie en kracht nieuwe antwoorden en de weg vooruit gevonden, want: Samen werkt!
header-vacatures

Open Sollicitatie

Wij nemen contact met u op zodra wij passende functie voor u hebben.
OCPS

Opleiding Commissarissen Publieke Sector

Dé opleiding voor wie commissaris wil worden in de publieke sector
Opleiding Bestuurder Corporatie

Opleiding Bestuurder Corporatie 21ste eeuw

De opleiding voor nieuwe en aankomende bestuurders met een unieke meeloopstage
Solliciteer hier

Uw achternaam (verplicht)

Uw voornaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Motivatiebrief uploaden

CV uploaden

Geef uw interesse aan

 Commissarissen en toezichthouders Bestuur & Directie Management Professionals Interim