STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling. Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Sinds 1 januari zijn deze kosten niet meer aftrekbaar.

De overheid wil dat mensen met het STAP-budget zelf kunt kiezen voor het volgen van een opleiding of cursus. Ook als je bijvoorbeeld te weinig geld hebt om (bij)scholing te volgen. Daarom vervangt het STAP-budget de fiscale aftrek scholingskosten.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarna start elke 2 maanden een nieuwe aanvraagperiode. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een van de opleidingen bij Public Academy.

Het eerstvolgende tijdvak om STAP subsidie aan te vragen gaat in op vrijdag 1 juli.

De opleiding van jouw keuze moet dan vervolgens 4 weken na jouw aanvraag, maar wel binnen 3 maanden na afloop van het betreffende tijdvak, starten. Voor dit tijdvak geldt dus dat je opleiding uiterlijk in november moet starten.

Voorwaarden STAP-budget

Het STAP-budget is in het leven geroepen voor iedere werkende of werkzoekende, die zich wil laten om- of bijscholen. Wil je gebruik maken van deze subsidie, dan kun je via de deze website een aanvraag doen. Aan een aanvraag zijn enkele voorwaarden gebonden. Op de website van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over de STAP-regeling: STAP-budget voor scholing en ontwikkeling