Masterclass

Legitimiteit en verantwoording naar stakeholders

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Vrijdag 10 april 2020 Baarn 5 VTW PE-punten
Legitimiteit en verantwoording naar stakeholders

Corporaties, scholen en zorginstellingen zijn non profitorganisaties: zij legitimeren zich door het leveren van de beste kwaliteit van dienstverlening. Niet door winst, niet door politieke besluitvorming. Nieuwe wetgeving verplicht commissarissen tot zelfstandige informatievoorziening van externe en interne stakeholders: hoe doe je dat in goede afstemming met het bestuur en welke onderwerpen en attitude zijn daarbij van belang? Last but not least: op basis van welke (maatschappelijke) waarden willen wij ons  verhouden tot onze omgeving en hoe geven wij daar vanuit de RvT/RvC inhoud aan?

U kunt deelnemen aan deze masterclass op vrijdag 10 april 2020 van 10.30 – 17.00 uur op het kantoor van ERLY in Baarn.

De masterclass gaat uit van een aantal concepten op het gebied van stakeholders, netwerken en maatschappelijke waardecreatie. De concepten zijn ‘up to standard’ en in binnenland en buitenland (o.a. VS) getoetst en geimplementeerd. Het geeft een overzichtelijk beeld van de modellen en bijbehorende processen, ervaringen en aandachtspunten. Ook de risico’s van stakeholders en netwerken komen aan de orde. De opzet van de dag is afwisselend overdracht, discussie en veel praktijk cases. Aan het einde van de dag hebt u een insprirerend inzicht op de aanpak in uw eigen organsiatie!

Wat kunt u meenemen uit de masterclass?
 • Actuele wetenschappelijke inzichten en concepten (in internationaal verband);
 • Heldere handleiding voor het vormgeven van stakeholdermanagement voor bestuur en toezicht;
 • Risico’s en valkuilen in stakeholdermanagement;
 • De plaats van het waardendebat inzake strategie en verantwoording.
Doelgroep

Toezichthouders, bestuurders en strategische adviseurs bij corporaties, ziekenhuizen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, jeugdzorg, maatschappelijk werk of culturele instellingen. Mensen die nadenken over netwerken, legitimatie en de communicatie met externen en internen.

Prof. Dr. mr. Goos Minderman is hoogleraar Public Governance en voorzitter van The Midfield. Tussen 2007 en 2017 was hij hoogleraar aan de VU en sinds 2012 vervult hij deze functie aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Darnaast is hij gasthoogleraar bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam (Erasmus Governance Institue) en in de VS (Washington en Orlando), Litouwen (Kanunas) en het Verenigd Koninkrijk (Edge Hill). Zijn ‘inspiration workshop on Non Profits’worden wereldwijd georgansieerd. Door zijn unieke onderzoek naar het functioneren van non-profitorganisaties in combinatie met zijn passie voor maatschappelijk ondernemerschap wordt hij in de hele wereld gevraagd voor voordrachten en reviews. Hij heeft ruime ervaring als toezichthouder in Nederland in de jeugdzorg, de curatieve zorg, onderwijs en bij corporaties. Hij werd door de minister van VROM in de crisis van Rochdale benoemd tot voorzitter van de RvC. Sinds kort is hij voorzitter van de RvC van Parteon in de Zaanstreek en Volkshuisvesting Arnhem. Hij begeleidt veel raden naar ‘next level of supervision’.

The Midfield is een denktank op het gebied van governance van non-profitorganisaties. Dit netwerk onderzoekt en publiceert, zowel in Nederlandse als in internationale literatuur

Investering

De deelnamekosten voor deze masterclass bedragen € 695,- (btw vrij) inclusief studiemateriaal, de lunch, koffie en thee.

ERLY is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat ERLY haar masterclasses vrij van btw kan aanbieden.

Datum & Locatie

De masterclasses vinden plaats op het kantoor van ERLY in Baarn. Deze masterclass levert 5 PE-punten op en wordt aangeboden op:

 • Vrijdag 10 april 2020, 10.30 – 17.00 uur
Aanmelden

Inschrijven voor deze masterclass doet u snel en gemakkelijk via de aanmeldingsknop op deze pagina. Het aantal deelnemers voor deze masterclass is maximaal 14 personen zodat er ruimte is blijft voor interactie en kennismaking. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met de factuur.

Aanmelden masterclass

Schrijf u snel en gemakkelijk in voor de masterclass

Aanmelden masterclass

Brochure masterclass

Brochure

InCompany Masterclasses

Op verzoek bieden wij de masterclasses ook InCompany aan. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contact

Aanmelden masterclass

 • Masterclass: {masterclass}
 • De deelname kosten voor deze masterclass bedragen € {prijs} exclusief btw

 • OrganisatiePositie binnen de raad 
  Add a new row
 • Na uw aanmelding ontvangt u van ons uw digitale bevestiging van de inschrijving met de factuur. Voor aanvang van de masterclass ontvangt u een uitnodiging met daarin nadere informatie over de locatie en het programma.

Aanvragen brochure: {masterclass}