Masterclass

Het goede gesprek

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Vrijdag 19 juni 2020 Baarn 5 VTW PE-punten
Het goede gesprek tussen toezichthouders, bestuur en stakeholders

Een goed gesprek motiveert, stimuleert en inspireert. Om goed toe te zien op de bedoeling van de organisatie en de sterk veranderende context waarin organisaties zich bevinden, is het belangrijk om te leren over het goede gesprek.  Door je te laten inspireren over wat het is, te experimenteren in gesprekken en te reflecteren op wat dit oplevert, leren commissarissen en toezichthouders met en van elkaar om het goede gesprek in hun eigen RvC/RvT te voeren.

Het goede gesprek wordt vanuit drie invalshoeken nader belicht: de waarderend onderzoekende benadering, het meervoudig kijken en ruimte creëren in gesprekken. Vanuit wetenschappelijke theorieën en voorbeelden uit de praktijk krijgen deelnemers meer inzicht in de achterliggende principes van het goede gesprek, reflecteren hierop in hun eigen context en gaan samen aan de slag dit uit te proberen en toe te passen.

U kunt deelnemen aan deze masterclass op vrijdag 19 juni 2020 van 10.30 – 17.00 uur op het kantoor van ERLY in Baarn.

In deze masterclass staan we stil bij het belang van het goede gesprek tussen toezichthouders, bestuur en stakeholders.
We gaan in op wetenschappelijke theorieën en achtergrond over het voeren van het goede gesprek, ook als het lastig wordt.
We gaan aan de slag met het oefenen van verschillende gespreksvormen en modellen die van toepassing zijn binnen de wereld van governance.
En natuurlijk staan we stil bij uw eigen rol in het voeren van het goede gesprek binnen uw eigen RvC/RvT.
Ook wordt met verschillende reflectievormen in de praktijk geëxperimenteerd.

Wat kunt u meenemen uit de masterclass?
 • Wetenschappelijke inzichten en theorieën en concepten
 • Handvatten om waarderend te onderzoeken, meervoudig te kijken en het goede gesprek te voeren
 • Inzicht in de verschillende gespreksvormen, modellen en reflectievormen toepasbaar in de context van toezichthouden
 • Voorbereiding op toepassing van het geleerde in uw eigen praktijk;
  ervaringen en uitdagingen met collega-toezichthouders
Doelgroep

De masterclass is bedoeld voor toezichthouders bij corporaties, ziekenhuizen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, jeugdzorg, maatschappelijk werk of culturele instellingen, die het belang inzien van het goede gesprek en die openstaan om van en met andere toezichthouders te te leren en hiermee het toezicht verder professionaliseren.

Drs. Rixt Heegsma en Drs. Carla Dubbelman MMC De masterclass wordt gegeven door Rixt Heegsma en Carla Dubbelman van Waarderend Toezicht. Zij begeleiden en adviseren RvC’s en RvT’s waarbij specifiek aandacht is voor het goede en andere gesprek. De ambitie van Waarderend Toezicht is dat er nieuwe vormen van toezicht ontstaan die bijdragen aan de bedoeling van organisaties voor klanten en cliënten. In hun begeleiding staat een balans tussen theorie en praktijk centraal, want toezichthouden is ook mensenwerk. Naast veel ervaring als bestuurder en consultant zijn Heegsma en Dubbelman ook allebei actief als toezichthouder.
Investering

De deelnamekosten voor deze masterclass bedragen € 695,- (btw vrij) inclusief studiemateriaal, de lunch, koffie en thee.

ERLY is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat ERLY haar masterclasses vrij van btw kan aanbieden.

Datum & Locatie

De masterclasses vinden plaats op het kantoor van ERLY in Baarn. Deze masterclass levert 5 PE-punten op en wordt aangeboden op:

 • Vrijdag 19 juni 2020, 10.30 – 17.00 uur
Aanmelden

Inschrijven voor deze masterclass doet u snel en gemakkelijk via de aanmeldingsknop op deze pagina. Het aantal deelnemers voor deze masterclass is maximaal 14 personen zodat er ruimte is blijft voor interactie en kennismaking. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met de factuur.

Aanmelden masterclass

Schrijf u snel en gemakkelijk in voor de masterclass

Aanmelden masterclass

Brochure masterclass

Brochure

InCompany Masterclasses

Op verzoek bieden wij de masterclasses ook InCompany aan. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contact

Aanmelden masterclass

 • Masterclass: {masterclass}
 • De deelname kosten voor deze masterclass bedragen € {prijs} exclusief btw

 • OrganisatiePositie binnen de raad 
  Add a new row
 • Na uw aanmelding ontvangt u van ons uw digitale bevestiging van de inschrijving met de factuur. Voor aanvang van de masterclass ontvangt u een uitnodiging met daarin nadere informatie over de locatie en het programma.

Aanvragen brochure: {masterclass}