Masterclass

Digitale transformatie en de RvC

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
1 dag Baarn 5 VTW PE-punten
Zowel commerciële bedrijven als non-profit organisaties ervaren de disruptieve impact van de digitalisering op hun strategie en businessmodel.

Robotisering, kunstmatige intelligentie en andere digitale technologieën maken een andere manier van werken noodzakelijk. Er is geen alternatief. Alle strategie wordt digitaal en een digitale transformatie is onvermijdelijk.
Toezicht houden op digitalisering gaat meer over leiderschap en strategisch management dan over technologie. Hoe krijg je grip op de snelle veranderingen? Wat zijn de kansen en de risico’s? Waar moet je op sturen?
In deze masterclass krijgt u concrete handvatten aangereikt om richting te geven aan de digitale transformatie in uw Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht. We vertalen externe ontwikkelingen naar kansen, schetsen een beeld van de toekomst en van de weg daarnaartoe. Daarbij besteden we ook aandacht aan het leiderschap, en het toezicht daarop, dat nodig is in een digitale tijd.

Deze masterclass bestaat uit drie delen. In het eerste deel bespreken we de impact van de digitalisering. Wat komt er op ons af, hoe snel gaat het, hoe disruptief is het en hoe urgent is het om te reageren? In het tweede deel vertalen we de risico’s en de kansen naar een strategische roadmap voor uw organisatie. Wat moet er veranderen? Hoe ziet het ideale toekomstbeeld eruit en wat is daarvoor nodig? We kijken niet alleen naar het ‘wat’, maar ook naar het ‘hoe’ van een digitale transformatie. Het derde deel van deze masterclass gaat leiderschap. Wat mag je van een bestuurder verwachten en welke rol kan de Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht spelen?

De masterclass is interactief en biedt ook ruimte voor de uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers onderling.

Wat kunt u meenemen uit de masterclass?
  • Inzicht in de strategische impact van digitalisering op uw organisatie, de risico’s en de kansen;
  • Input voor een toekomstbeeld en strategische roadmap voor uw organisatie in de digitale tijd;
  • Een methode voor strategievorming en een checklist voor digitalisering die u zelf in de praktijk kunt toepassen;
  • Inzicht in de rol van leiderschap in de digitale transformatie en in het bijzonder in de rol van de Raad van Commissarissen en de Raad van Toezicht.
Doelgroep

Deze masterclass is geschikt voor alle commissarissen en toezichthouders die meer willen weten over digitalisering en digitale transformatie. Specifieke voorkennis op het gebied van ICT is niet vereist.

Futuroloog Dr. Willem Peter de Ridder is docent, spreker, auteur en strategieconsultant. Als directeur van Futures Studies ondersteunt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst en het formuleren van een toekomstbestendige strategie. Daarnaast is hij toezichthouder bij drie non-profit organisaties, waaronder een woningcorporatie en een middelbare school.

In 2016 verscheen zijn boek Digital by Default, over strategisch management in de digitale transformatie. Hij schrijft ook regelmatig blogs op www.futuresstudies.nl.
Van 1994 tot 2016 heeft Willem Peter de Ridder management- en directiefuncties vervuld in binnen- en buitenland voor BP en Aegon. Hij heeft Bedrijfseconomie en Japankunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is in 2006 gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg.

Investering

De deelnamekosten voor deze masterclass bedragen € 695,- inclusief studiemateriaal, de lunch, koffie en thee.

ERLY is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat ERLY haar masterclasses vrij van btw kan aanbieden.

Datum & Locatie

De masterclasses vinden plaats op het kantoor van ERLY in Baarn. Deze masterclass levert 5 VTW PE-punten op en wordt in overleg met de docent ingepland.

Aanmelden

Inschrijven voor deze masterclass doet u snel en gemakkelijk via de aanmeldingsknop op onze website. Het aantal deelnemers voor deze masterclass is maximaal 12 personen zodat er ruimte blijft voor interactie en kennismaking. Na uw aanmelding ontvangt u van ons uw digitale bevestiging van de inschrijving met de factuur.

Aanmelden masterclass

Schrijf u snel en gemakkelijk in voor de masterclass

Aanmelden masterclass

Brochure masterclass

Brochure

InCompany Masterclasses

Op verzoek bieden wij de masterclasses ook InCompany aan. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contact

Aanmelden masterclass

  • Masterclass: {masterclass}
  • De deelname kosten voor deze masterclass bedragen € {prijs} exclusief btw

  • OrganisatiePositie binnen de raad 
    Add a new row
  • Na uw aanmelding ontvangt u van ons uw digitale bevestiging van de inschrijving met de factuur. Voor aanvang van de masterclass ontvangt u een uitnodiging met daarin nadere informatie over de locatie en het programma.