Referentienummer: 73845

Stamhuis
Manager Bouwteams
73845

Manager Bouwteams

Stevige manager met bouwkundige achtergrond

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Voor de Stamhuis Groep, de grootste retailbouwer van de Benelux en leverancier en producent van intelligente bouwsystemen, zoeken wij een stevige manager met bouwkundige achtergrond 
Functie
In deze brede functie geeft u sturing aan de circa 40 projectleiders van de projectleiderspool en bent u integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit en voortgang van de projecten met betrekking tot planning, kwaliteit en budget. U bewaakt de doorlooptijden van de verschillende (bouw)projecten zodat de gewenste opleveringsdata op een beheersbare wijze gerealiseerd kunnen worden. Het betreft over het algemeen snelle en korte projecten met een beperkte doorlooptijd. In een vroeg stadium inventariseert u samen met de projectleiders te verwachten hindernissen en werkt continue aan het verbeteren en optimaliseren van de processen. U heeft ervaring met werken in bouwteams en onderhoudt commerciële contacten met de diverse klanten en uitvoerende partijen en zorgt voor een goede interne afstemming tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Daarnaast denkt u mee met de business en voorziet de directie van relevante sturingsinformatie. U rapporteert rechtstreeks aan de COO en bent voor hem een kritische en proactieve sparringpartner.

Uw resultaatgebieden zijn o.a.:
 • Het geven van leiding aan de circa 40 projectleiders van de projectleiderspool, waarbij u stuurt op kosten, planning en resultaat.
 • Verantwoordelijk voor de integrale aansturing van de (bouw)projecten en zorgdragen dat gewenste opleverdata van de projecten gerealiseerd worden.
 • Verantwoordelijk voor een goede voorbereiding van de uit te voeren projecten en afstemming en communicatie met de andere bedrijfsonderdelen, zoals calculatie, werkvoorbereiding, productie en commercie.
 • Het (laten) opstellen en afstemmen van detailplanningen en sturen op en bewaken van kosten en doorlooptijden.
 • Het onderhouden van commerciële contacten met klanten en uitvoerende partijen voor lopende projecten.
 • Verantwoordelijk voor het optimaliseren van de sturingsinformatie, zodat projecten goed bewaakt en gemonitord kunnen worden.
 • Vanuit uw ervaring met het werken in bouwteams, het vroegtijdig signaleren van knelpunten en hindernissen en nemen van maatregelen om vertragingen in projecten te voorkomen.
 • Verantwoordelijk voor de evaluatie van projecten en het opstellen van verbetervoorstellen.
 • Het regelmatig afstemmen en overleggen met de COO over voortgang en knelpunten bij projecten.
Ervaring
 • HBO werk -en denkniveau, bij voorkeur een bouwkundige of bedrijfskundige achtergrond
 • Ruime ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een retail organisatie of bouworganisatie.
 • Aantoonbare managementervaring, bij voorkeur meerdere jaren projectmanagementervaring.
 • Kennis of ervaring met BIM (Bouwwerk Informatie Model)
 • Ervaring met het werken in bouwteams.
 • Sterke commerciële vaardigheden, besluitvaardig en overtuigingskracht.
 • Goed gevoel voor cijfers, kan sturen op KPI’s.
 • Hands-on mentaliteit.
Persoonlijkheid
 • Is goed in staat op integrale wijze sturing te geven aan de (bouw) projecten en weet hierbij te sturen op kosten en resultaat.Is daadkrachtig, kan indien nodig snel besluiten en actie ondernemen.
 • Neemt initiatieven en is creatief; heeft sterke drive om verbeteringen te realiseren.
 • Voelt zich thuis in een informele, sterk operationeel gedreven non-nonsens organisatie.
 • Heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werkt gestructureerd.
 • Is resultaatgericht, vasthoudend en niet bang de handen uit de mouwen te steken.
 • Beschikt over tact, overtuigingskracht en inlevingsvermogen.Is een stevig en hands-on manager, die goed kan motiveren en kan sturen op het nemen van verantwoordelijkheden.
Reactie en procedure
Bent u de stevige manager met een bouwkundige achtergrond die sturing kan geven aan groot aantal projectteams? Dan nodigen wij u graag uit om uw brief met CV te sturen aan ERLY, the consulting company, t.a.v. drs. Lilian Vos, telefoon (035) 5430088, e-mail: sollicitatie@erly.nl o.v.v. ref. nr. 73845.

Het betreft een fulltime functie en Stamhuis biedt zeer goede marktconforme arbeidsvoorwaarden (ca. € 90.000,-). Daarnaast biedt zij goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Gelet op de zomervakantie vernemen we graag uw beschikbaarheid in de maanden juli en augustus voor eventuele gesprekken in het kader van de voorselectie. De gesprekken met de selectiecommissie van Stamhuis zullen plaatsvinden in september.
Sollicitatieformulier

|

Voornaam *
Achternaam *
E-mail adres *
Motivatiebrief
CV uploaden *
Ik accepteer het privacy statement *

Download profielschets Direct solliciteren
Stamhuis logo
Stamhuis| Utrecht
Stamhuis is een toonaangevende organisatie op het gebied van winkelverbouwingen en retail verbeteringen. Zij is werkzaam voor diverse landelijke en internationaal opererende winkelketens, waaronder al vele jaren voor Ahold. Dit familiebedrijf met meer dan 300 medewerkers heeft ondernemerschap hoog in het vaandel staan en is actief zowel in Nederland, Duitsland als in België. De omzet bedraagt op dit moment ruim 120 miljoen. Stamhuis heeft een informele en open cultuur met een persoonlijke no-nonsense benadering en heeft de ambitie om verder door te groeien.

De kernactiviteit bestaat uit het (door)ontwikkelen, tekenen, verbouwen, afbouwen en inrichten van winkelpanden en het uitrollen van nieuwe winkelformules over meerdere filialen. Jaarlijks worden door de organisatie ruim 1.200 projecten in binnen-en buitenland uitgevoerd. Stamhuis zet bij haar activiteiten sterk in op duurzaamheid, innovatie, multidisciplinaire samenwerking en effectief projectmanagement

Stamhuis is groot geworden met het Stamhuis Totaalconcept, een unieke bouwmethode waarmee de klant van A tot Z wordt ontzorgd. Stamhuis heeft de beschikking over alle cruciale bouwdisciplines van ontwerp tot cascobouw en afwerking en van projectmanagement tot onderhoud. Hierdoor kan de organisatie daadkrachtig en efficiënt opereren en is zij in staat om een complete winkelverbouwing in slechts vijf dagen tijd te realiseren. Met haar unieke manier van werken is zij inmiddels uitgegroeid tot de grootste retailbouwer van de Benelux. Stamhuis wil in de toekomst het Stamhuis Totaalconcept ook breder inzetten voor bijvoorbeeld het realiseren van kantoren, scholen, etc.
header-vacatures

Open Sollicitatie

Wij nemen contact met u op zodra wij passende functie voor u hebben.
block-governance

Opleiding Commissarissen Publieke Sector

Lees hier meer over de Opleiding Commissarissen Publieke Sector 2017.
header-assessments

Assessments

Kennis van de persoonlijkheid is belangrijke voorwaarde voor succesprognose.
Solliciteer hier

Uw achternaam (verplicht)

Uw voornaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Motivatiebrief uploaden

CV uploaden

Geef uw interesse aan

 Commissarissen en toezichthouders Bestuur & Directie Management Professionals Interim

Aanmelden

Aanmelden opleiding Commissarissen Publieke Sector

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)