Opleiding Commissaris Publieke Sector

Dé opleiding voor wie commissaris wil worden in de publieke sector

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures

Opleiding Commissaris Publieke Sector

De afgelopen jaren is de aandacht voor de expertise, het niveau en de maatschappelijke betrokkenheid van de commissaris sterk toegenomen. Professionals die een toezichthoudende positie willen vervullen, dienen zich ook steeds beter voor te bereiden op deze taak zodat ze vanaf dag één als volwaardig toezichthouder kunnen meedraaien in de raad.

Deze opleiding biedt u als aankomend commissaris dé voorbereiding op een toezichthoudende positie in de publieke sector. Ervaren docenten die zelf toezichthoudende ervaring hebben bij een maatschappelijke organisaties nemen u mee in de dynamiek van het toezicht houden waarbij aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden zal worden ingegaan op de rol van de commissaris, het functioneren van de raad als team en het samenspel met de bestuurder.

De opleiding

De opleiding bestaat uit 6 modules verspreid over 12 dagdelen. Opleiding Commissaris Publieke Sector
In de opleiding wordt zowel theoretisch als aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden uitgebreid stil gestaan bij de ontwikkelingen van het toezicht in de publieke sector, de rol en verantwoordelijkheden van de Raad van Commissarissen, governance codes, risico’s en dilemma’s binnen de raad, financieel toezicht en de boardroom dynamics. De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht en met tal van tips en handvatten om een positie in als commissaris te verkrijgen.

Aanmelden

Wilt u zich voorbereiden op een rol als toezichthouder? De opleiding richt zich op aankomende en potentiële toezichthouders die de kwaliteiten hebben om deze functie te vervullen. Professionals die interesse hebben in een positie als toezichthouder en gevoel hebben voor de maatschappelijke entiteit van de publieke organisaties. Eerdere ervaring met een positie als toezichthouder is niet vereist. ERLY zal de groep van deelnemers op voorhand met zorg samenstellen op basis van CV en kennismakingsgesprek.

Uw investering bestaat uit een deelname fee van € 4.250,- exclusief btw. Dit is inclusief de zes inhoudelijke modules, het studiemateriaal, de lunches en koffie & thee. Bij het afronden van de opleiding ontvangt u een certificaat van deelname. De opleiding vindt plaats in Baarn op het kantoor van ERLY.

Startdatum

De eerst volgende Opleiding Commissaris Publieke Sector start op woensdag 23 mei 2018.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de opleiding neem contact op met Annelotte Vos, Programma coördinator Governance Academy.

E: annelotte@erly.nl
T: 035 543 00 88.

Aanmelden opleiding

Aanmelden opleiding Commissarissen Publieke Sector

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanmelden opleiding Commissarissen Publieke Sector

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanmelden opleiding

Meer info?

Brochure

Programma

Module 1:
Toezicht in de publieke sector

Module 2:
Rol en verantwoordelijkheden van de Raad van Commissarissen

Module 3:
Do’s en don’ts binnen de Raad van Commissarissen

Module 4:
Financieel toezicht in de publieke sector

Module 5:
Boardroom dynamics en interventietechnieken

Module 6:
Een positie als lid Raad van Commissarissen

ERLY Governance Academy

Algemene voorwaarden