Masterclass

Nieuwe kansen voor zorgvastgoed

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vacatures
Vrijdag 11 oktober 2019 Baarn 5 VTW PE-punten
Voor inzichten in de verwevenheid van zorg en wonen

Nederland vergrijst in hoog tempo: het aantal ouderen stijgt en we worden bovendien ouder. Tegelijkertijd worden veel verzorgingshuizen gesloten. Door deze trend worden woningcorporaties en zorginstellingen geconfronteerd met vraagstukken rondom zorgvastgoed. Maar hoe wordt dergelijk vastgoed gefinancierd en met welke partijen kan een samenwerking worden opgezocht? Tijdens deze masterclass wordt u meegenomen in de regelgeving, de huidige trends en de verschillende visies op de toekomst van zorgvastgoed.

Maar hoe wordt dergelijk vastgoed gefinancierd en met welke partijen kan een samenwerking worden opgezocht? Hoe kan zorgvastgoed anders worden ingezet?

Omgaan met deze complexe vraagstukken is niet eenvoudig. Tijdens deze masterclass wordt u door experts, gespecialiseerd in ouderenhuisvesting, meegenomen in deze onderwerpen. Niet alleen kunt u de ontwikkeling tot wonen en zorg in perspectief plaatsen, ook vergaart u inzicht in hoe een woningcorporatie en zorginstelling haar diensten en producten kan afstemmen op deze groeiende doelgroep.

U kunt de masterclass volgen op vrijdag 11 oktober 2019 van 10.30- 17.00 uur bij ERLY in Baarn.

Wat kunt u meenemen uit de masterclass?
 • Inzicht in de demografische ontwikkelingen en de bijkomende veranderingen in woonbehoeften bij huurders
 • Kennis van de huidige en toekomstige regelgeving met betrekking tot het zorgsysteem
 • Begrip van de (on-)mogelijkheden van zorgvastgoed
 • Inzicht in perspectieven op de toekomst van zorgvastgoed en zorgorganisaties
Doelgroep

Deze masterclass is speciaal voor commissarissen die bij voorkeur een zorgachtergrond hebben en/of de portefeuille wonen en zorg in de raad vertegenwoordigen. Enige voorkennis van de systemen in de zorg wordt verwacht.

Dhr. Peter Boerenfijn MRE is directeur-bestuurder bij woningcorporatie Habion; een landelijke corporatie die gespecialiseerd is in ouderenhuisvesting. Peter Boerenfijn heeft reeds ruime ervaring in de wereld van de woningcorporaties, het openbaar bestuur en het volkshuisvestingsbeleid opgebouwd. Hij heeft een brede achtergrond in de volkshuisvesting en is o.a. directeur van de branchevereniging Aedes en bestuurder (en voorzitter) van Stichting Pensioenfonds Woningcorporaties geweest. Daarnaast was hij commissaris bij Woningcorporatie Viveste in Houten.
Investering

De deelnamekosten voor deze masterclass bedragen € 695,- (btw vrij) inclusief studiemateriaal, lunch, koffie en thee.

ERLY is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat ERLY haar masterclasses vrij van btw kan aanbieden.

Datum & Locatie

De masterclasses vinden plaats bij ERLY op kantoor in Baarn. Deze masterclass levert 5 PE-punten op en wordt aangeboden op:

 • Vrijdag 11 oktober 2019, 10.30 – 17.00 uur
Aanmelden

Inschrijven voor deze masterclass doet u snel en gemakkelijk via aanmeldingsknop aan de rechterkant. Het aantal deelnemers voor deze masterclass is maximaal 15 personen zodat er ruimte is blijft voor interactie en kennismaking. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met de factuur.

Aanmelden masterclass

Schrijf u snel en gemakkelijk in voor de masterclass

Aanmelden masterclass

Brochure masterclass

Brochure

InCompany Masterclasses

Op verzoek bieden wij de masterclasses ook InCompany aan. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contact

Aanmelden masterclass

 • Masterclass: {masterclass}
 • De deelname kosten voor deze masterclass bedragen € {prijs} exclusief btw

 • OrganisatiePositie binnen de raad 
  Add a new row
 • Na uw aanmelding ontvangt u van ons uw digitale bevestiging van de inschrijving met de factuur. Voor aanvang van de masterclass ontvangt u een uitnodiging met daarin nadere informatie over de locatie en het programma.

Aanvragen brochure: {masterclass}